Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deze website is exclusief voor zorgprofessionals in Nederland en België

Taal:

Open Menu

Modulen Brood

Modulen brood

Ben jij ook zo gek van brood? Door het exclusie dieet kan het moeilijk zijn om nog van brood te blijven genieten. Gelukkig heeft onze eigen "ModuChef" Leticia een overheerlijk brood recept voor de echte broodliefhebbers ontwikkeld! Wil je ook tijdens het volgen van het Crohn's Disease Exclusie Dieet (CDED) kunnen blijven genieten van jouw broodje tussen de middag? Ga dan nu zelf aan de slag en maak jouw eigen CDED-approved brood! 

 

Heb je behoefte aan wat praktische tips? Bekijk dan hieronder de kookvideo van Leticia waarin ze laat zien hoe je dit lekkere recept zelf maakt! 

 

 

Geïnspireerd geraakt? Bekijk dan deze pagina met nog meer recepten volgens het CDED! 

 

INGREDIËNTEN

  • 165 g Modulen® IBD
  • 100 g rijstbloem
  • 1/4 theelepel vers gesneden rozemarijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml lauwwarm water (afhankelijk van de consistentie van de rijstbloem heb je iets meer of minder water nodig)
  • Peper naar smaak
  • 4 eieren
  • 1/4 theelepel citroensap

 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. In een kom, mix Modulen® IBD, rijstbloem, rozemarijn, olijfolie, zout en peper. Voeg het water toe en meng goed tot een deegvormige massa.
  3. In een andere kom, klop het eiwit van de eieren op totdat het stijf is. Voeg het citroensap eraan toe en blijf roeren totdat je een vaste meringue krijgt. Verwerk het mengsel met Modulen® IBD en meng voorzichtig het meringue eronder.
  4. Plaats het deeg in een bakplaat/vorm (vet eerst de vorm in of doe er een vel bakpapier in). Verdeel bovenop het deeg het eigeel van het ei. Dit geeft een mooie korst als eindresultaat.
  5. Bak voor 35 à 40 minuten op 180-200°C, afhankelijk van de oven dat u gebruikt.

 

ALLERGENEN

  • Modulen® IBD bevat melk en soja.
  • Allergenen van andere ingrediënten dient u te controleren

 

 

Download recept